Vanille Matcha Latte met rijstmelk

Bereidingstijd: 5 minuten

Hoeveelheid: 4-5 porties

Ingrediënten

• 100 g gekookte witte rijst (korrel) (½ kopje Mylky)
• 2 eetlepels (20 g) rauwe cashewnoten
• 1-2 ontpitte medjool-dadels
• 1 theelepel (2 g) matchapoeder
• 1 snufje zout
• 1l water
v1 theelepel (5 ml) vanille-extract
• Optioneel: plantaardige melk, om te serveren

Instructions

1. Doe de gekookte rijst, cashewnoten, dadels, matchapoeder en zout in het filtermandje van je Mylky-machine.

2. Vul de Mylky-minikan met 4 kopjes (1000 ml) water en voeg het vanille-extract rechtstreeks toe aan het water.

3. Draai het filtermandje vast, selecteer de modus “NutMilk”  en druk op start.

4. Zodra de cyclus is voltooid, kun je meteen genieten van je vanille-matcha-rijstmelk met ijs, of er plantaardige melk aan toevoegen en koud serveren.

Zero-Waste Mylky-tip: 

Roer de overgebleven rijst-cashew-matcha-pulp door een klassiek koekjesdeeg om matcha-koekjes te maken!

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas