Amandelkoekjes

Bereidingstijd: 45 minuten

Hoeveelheid: 9 - 10 koekjes

Ingrediënten

2 el amandelmelk
3 el amandelboter
100 ml bruine of witte suiker
175 ml amandelpulp (van amandelmelk door Mylky)
¼ theelepel zout
250 ml bloem naar keuze (amandelmeel, witte bloem etc.)
1-2 theelepels bakpoeder
3 theelepels chiazaad
Optioneel jam

1. Maak amandelmelk met Mylky en knijp zoveel mogelijk vocht uit het filtermandje.

2. Verwarm de oven voor op 175℃.

3. Verwarm de amandelboter en amandelmelk in een steelpan op laag vuur en meng dit door elkaar.

4. Giet het mengsel in een kom en voeg de amandelpulp toe.

5. Voeg steeds een beetje bloem toe en meng het mengsel tot een deeg. Afhankelijk van hoe droog de amandelpulp was, moet je misschien extra bloem toevoegen.

6. Laat het deeg 10 minuten staan.

7. Maak dan 9-10 kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat. Druk met je duim in elk balletje en maak een klein gaatje.

8. Doe optioneel jam naar keuze in de gaatjes.

9. Bak 15-18 minuten in de oven.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas