Chocolade-balltjes met kersen

Bereidingstijd: 20 minuten

Hoeveelheid: 6 - 7 Chocolade-balltjes

Ingrediënten

• 100 ml amandelpulp (van amandelmelk uit de Mylky)
• 4-5 dadels (ontpit en gespleten)
• 4 kersen (ontpit en doormidden gesneden)
• 3 el cacaopoeder
• 3 el honing
• 2 theelepels vanillesuiker (of 1 theelepel vanille-extract)
• Optioneel; bloem naar keuze

1. Maak amandelmelk met de Mylky en knijp zoveel mogelijk vocht uit het filtermandje.

2. Doe alle ingrediënten (behalve de kersen) in een blender en mix tot een gladde massa.

3. Neem ongeveer een halve eetlepel van het beslag en rol dit tot een klein balletje. Maak met je duim een gaatje in het balletje en leg er een kersenhelft in. Eventueel kun je nog wat bloem aan het beslag toevoegen (afhankelijk van hoeveel water de restjes amandelen bevatten).

4. Herhaal dit met de rest van het beslag.

5. Leg de balletjes minstens een uur in de koelkast. Daarna kun je de balletjes afmaken met wat cacaopoeder of kokosvlokken.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas