Frambozen-chia-cups

Bereidingstijd: 5 minuten

Hoeveelheid: 1-2 porties

Ingrediënten

• 40 g chiazaad (¼ kopje Mylky)
• 240 ml zelfgemaakte kokosmelk (1 kopje Mylky)
• Pulp van 1 portie kokosmelk (ongeveer 50-60 g)
• 1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract
• 2 eetlepels agavesiroop
• 50 g frambozen, gepureerd (⅓ kopje Mylky)
• 1 eetlepel plantaardige yoghurt

Om te serveren:
• Extra plantaardige yoghurt (voor de laagjes)
• Granola

Instructions

1. Meng in een grote kom de kokosmelk, chiazaad, kokospulp, vanille, agavesiroop en gepureerde frambozen. Roer goed door tot alles goed gemengd is.

2. Laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten staan, zodat de chiazaadjes het vocht kunnen opnemen en een puddingachtige textuur krijgen. Roer halverwege nog eens door om klonteren te voorkomen.

3. Als het mengsel dikker is geworden, schep je een paar lepels chia pudding in serveerbekers of potjes.

4. Schep er een lepel plantaardige yoghurt op en strooi er een handje granola overheen.

5. Serveer direct of zet het een paar uur in de koelkast om af te koelen.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas