Meteen naar de content
Winkelwagen

Granola Repen

Bereidingstijd: 50 minuten

Hoeveelheid: 5 - 6 Granola Repen

Ingrediënten

• 80 g havermout
• 150 ml haverpasta (van havermelk door Mylky)
• 90 g gehakte noten (bijv. cashewnoten, amandelen, walnoten etc.)
• 50 ml zonnebloempitten
• 15 g kokosvlokken
• 125 ml honing of agavesiroop
• 50 ml pindakaas
• 4 theelepels vanillepoeder
• ½ theelepel kaneel
• ½ theelepel zout
• 50 ml gedroogd fruit of noten (optioneel)

Instructions

1. Maak havermelk met de Mylky. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vloeistof uit de pulp in het filtermandje perst.

2. Verwarm de oven voor op 175ºC.

3. Meng de haver, havermout, noten, zonnebloempitten en kokosvlokken in een kom. Verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag over een bakplaat en zet in de oven tot het licht goudbruin begint te kleuren (ongeveer 10 minuten).

4. Verwarm de honing/agavesiroop en pindakaas samen in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de ingrediënten gemengd zijn. Haal de pan van het vuur en voeg het vanillepoeder, de kaneel en het zout toe.

5. Voeg het havermengsel uit de oven toe aan de pan. Roer goed door en laat vijf minuten afkoelen. Voeg dan eventueel gedroogd fruit of noten toe).

6. Verdeel de granola in een ingevette, ovenvaste vorm. Gebruik je vingers of een grote pollepel om de granola tegen de vorm aan te drukken (zo plakt het beter aan elkaar).

7. Bak ongeveer 15 minuten in de oven.

8. Snijd in repen terwijl de granola nog in de vorm zit. 

9. Laat afkoelen en haal dan je mueslirepen uit de vorm. Bewaar ze tot twee weken in de koelkast.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas