Havermout-frambozencrumble met custard

Havermout-frambozencrumble met custard

Haverpulp, maar dan als dessert. Maak van je zelfgemaakte havermelk restjes een zoete, kruimelige traktatie.

Ingrediënten

  • Voor de fruitbodem:
  • 340 g verse of bevroren frambozen (2 kopjes Mylky)
  • 170 g verse of bevroren aardbeien (1 kopje Mylky)
  • 2 eetlepels (25 g) kokossuiker of bruine suiker
  • 1 eetlepel (8 g) maïzena
  • 1 theelepel (5 ml) citroensap
  • Voor de crumble-topping:
  • 200 g haverpulp (1 kopje Mylky)
  • 80 g havermout (1 kopje Mylky)
  • 60 g amandelmeel (of havermeel) (½ kopje Mylky)
  • 100 g kokosbloesemsuiker of bruine suiker (½ kopje Mylky)
  • ½ theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • ¼ kopje (60 ml) kokosolie of veganistische boter, gesmolten
  • Voor de veganistische custard:
  • 3 eetlepels (25 g) maïzena
  • 2 kopjes (500 ml) havermelk
  • 3 eetlepels (35 g) rietsuiker of ahornsiroop
  • ½ theelepel vanille-extract

Instructies

    Mylky - The Plant Milk Maker

    Dit recept is gemaakt met:

    Mylky

    Maak thuis in een minuut plantaardige melk. Tot 10 keer goedkoper dan melk uit de winkel.

    Ontdek Mylky

    Nährwerte (per 100g)

    Voedingsstof Hoeveelheid Eenheid
    Energie 153 kcal
    Eiwitten 2.5 g
    Koolhydraten 22.9 g
    – waarvan suikers 12.8 g
    Vetten 6.3 g
    Vezels 3.9 g
    Zout 0 g
    Jouw nieuwe lievelingsmelk – door jou gemaakt

    Jouw nieuwe lievelingsmelk – door jou gemaakt

    🌱 Hälsosam: Helt naturlig – inga tillsatser, konserveringsmedel eller socker
    💨 Snabb: Färdig växtmjölk på 60 sekunder – utan krångel
    💰 Prisvärd: Upp till 10x billigare per liter än i butik
    ♾️ Mångsidig: Välj ingredienser själv och gör allt från pannkakor till chai latte, lemonad och müsli
    ♻️ Bättre för planeten: Slipp engångskartonger och onödigt avfall
    Probeer Mylky