Havermout-rozijnenkoekjes

Bereidingstijd: 10 minuten (en 15 minuten bakken)

Hoeveelheid: 10 koekjes

Ingrediënten

• 120 g havermoutpulp (1 kopje Mylky) (overgebleven van je zelfgemaakte havermelk)
• 100 g havermout (1 kopje Mylky)
• 60 g amandelmeel of kokosmeel (½ kopje Mylky)
• ½ theelepel bakpoeder
• ½ theelepel zout
• ½ theelepel kaneel
• 2 eetlepels (30 ml) ahornsiroop of agavesiroop
• 2 eetlepels (30 ml) kokosolie of avocado-olie, gesmolten
• 1 theelepel (5 ml) puur vanille-extract
• 60 g rozijnen (½ kopje Mylky)
• 30 g gehakte noten (¼ kopje Mylky) (walnoten, amandelen of pecannoten) (optioneel)

Instructions

1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng in een kom de overgebleven havermout, havermout, amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel.

3. Voeg ahornsiroop, kokosolie en vanille-extract toe. Roer alles goed door.

4. Spatel voorzichtig de rozijnen en noten erdoor, zodat alles gelijkmatig verdeeld is.

5. Verdeel het deeg in 10 gelijke porties, druk ze lichtjes plat en leg ze op de bakplaat.

6. Bak 12–15 minuten, tot ze licht goudbruin en stevig zijn.

7. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze op een rooster legt.

Zero-waste-tip: Bewaar de overgebleven koekjes in een luchtdichte doos tot 5 dagen of vries ze in om later van te genieten! Je kunt de koekjes ook verkruimelen en over kokosyoghurt of fruitsalade strooien, of gebruiken als topping voor een herfstige appelcrumble!

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas