Havermoutkookroom

Bereidingstijd: 5 minuten

Hoeveelheid: 2-3 porties

Ingrediënten

• 120 g (1 ½ kopje Mylky) havermout
• ½ theelepel zout
• 750 ml water
• 2 eetlepels (30 ml) avocado-olie of lichte olijfolie
• 2 theelepels (10 ml) citroensap

Instructions

1. Doe de helft van de havermout en het zout in het filtermandje van de Mylky-machine.

2. Vul de mini-kan met 3 kopjes (750 ml) water.

3. Doe de olie en het citroensap direct in de kan.

4. Zet het filtermandje erop, draai het dicht en kies de Nutmilk-stand.

5. Start de Mylky-machine. Wacht 1 minuut tot de cyclus is voltooid.

6. Haal de pulp uit het mandje en voeg de rest van de havermout toe. Zet het filtermandje erop, draai het vast en selecteer opnieuw de Nutmilk-modus. Start de Mylky-machine en laat nog een cyclus draaien.

7. Giet het mengsel in een pot of fles. Laat het minstens 30 minuten in de koelkast staan voor de beste textuur.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas