Karamelkoekjes van pulp

Bereidingstijd: 15 minuten

Hoeveelheid: 3-4 porties

Ingrediënten

Koekjesbodem:
• Amandelpulp van 1 batch amandelmelk (goed uitgeknepen)
• 100 g havermeel (⅔ kopje Mylky)
• 85 g ahornsiroop (¼ kopje Mylky)
• 65 g amandelboter (¼ kopje Mylky)

Dadelkaramel
• 90 g ontpitte dadels (½ kopje Mylky)
• 120 g kokosroom (½ kopje Mylky)
• ½ theelepel vanillepoeder
• Snufje roze zeezout

Chocolade omhulsel
• 80 g pure chocoladereep
• 1–2 eetlepels / 15–30 ml kokosolie

Instructions

1.  Meng de amandelpulp, havermeel, ahornsiroop en amandelboter in een kom. Laat 15 minuten rusten.

2. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3. Rol het deeg tot balletjes, leg ze op de bakplaat en druk in elk balletje een kuiltje.

4. Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

5. Maak de karamel: mix dadels, kokosroom, vanille en zout tot een glad mengsel. Als het mengsel is afgekoeld, vul je elk koekje met een kleine lepel.

6. Als je de koekjes in chocolade wilt dippen, smelt je de chocolade samen met kokosolie. Doop de koekjes in de chocolade en leg ze op bakpapier.

7.  Zet ze 10-15 minuten in de vriezer tot ze hard zijn.

Bewaar ze maximaal 1 week in de koelkast. Eet smakelijk!

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas