Mokka-balletjes (met amandelmelkpulp)

Bereidingstijd: 20 minuten

Hoeveelheid: 5 balletjes

Ingrediënten

• Pulp van 1 portie amandelmelk (goed uitgelekt)*
• 1 kopje Mylky zachte ontpitte dadels (ongeveer 220 g)
• 3 eetlepels cacaopoeder (15 g)
• 2,5 eetlepels fijngemalen koffie (7 g)
• 1/2 theelepel zeezout
• 80 g fijngehakte pure chocolade of zuivelvrije chocoladeschilfers (½ kopje Mylky)

Instructions

1. Doe de amandelpulp, dadels, cacaopoeder, koffie en zeezout in een keukenmachine. Mix tot een dik, plakkerig deeg ontstaat. Je moet het gemakkelijk met je vingers kunnen samenpersen.

2. Doe het mengsel in een kom. Voeg de fijngehakte chocolade of chocoladeschilfers toe en meng tot alles goed gemengd is.

3. Rol het deeg met je handen tot 5 grote ballen. Als het mengsel te vochtig aanvoelt, voeg dan een beetje amandelmeel toe tot het goed samen blijft.

4. Optioneel: rol elke bal door geraspte kokos of cacaopoeder voor een extra touch.

Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. Perfect voor een snelle energieboost of als gezond tussendoortje!

* Gebruik een lepel om de pulp tegen de zijkanten van het mandje te drukken om zoveel mogelijk vocht eruit te persen.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas