Pistachemelk

Bereidingstijd: 5 minuten (plus weektijd)

Hoeveelheid: 3 porties

Ingrediënten

• 70 g rauwe gepelde pistachenoten (⅔ kopje Mylky) (4-6 uur of een nacht geweekt voor een romige textuur)
• 2 Medjool-dadels, ontpit
• ¼ theelepel zout
• 750 ml water
• 1 theelepel (5 ml) avocado-olie
• 1 theelepel (5 ml) vanille-extract

Instructions

1. Vul het filtermandje met havermout en aardbeien.

2. Vul de Mylky kan met water, tot aan de 'Min' markering (1,3 liter). Voeg zout en eventueel ahornsiroop/agavesiroop en vanille-extract/vanillesuiker toe.

3. Bevestig het filtermandje aan het deksel en draai het vast.

4. Selecteer de Nut-stand en start de Mylky-cyclus.

5. Wacht tot de mengcyclus van 1 minuut is voltooid.

6. Giet de verse pistachemelk in een glazen fles of pot. Geniet er meteen van of bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Schud goed voor elk gebruik.

Zero-Waste Mylky-tip:

Gebruik de overgebleven pistachepulp voor pesto!

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas