Rijstgratin met rijstpulp

Bereidingstijd: 15 minuten en 30 minuten kooktijd

Hoeveelheid: 4 porties

Ingrediënten

Voor de bechamelsaus:
• 2 eetlepels (30 ml) olijfolie
• 2 eetlepels (16 g) bloem
• ½ kopje (125 ml) ongezoete plantaardige melk
• 2 eetlepels (24 g) edelgistvlokken
• ½ theelepel gemalen nootmuskaat
• ½ theelepel gerookte paprikapoeder
• Zout en zwarte peper, naar smaak

Voor de rijstgratin:
• 200 g gekookte rijst (1 kopje Mylky)
• 60 g spinazieblaadjes (2 kopjes Mylky)
• 1 kleine ui, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 55 g (½ kopje Mylky) plantaardige kaas, geraspt (mozzarella- of cheddarkaas) + 2 eetlepels (30 g) extra, voor de topping
• 40 g paneermeel (¼ kopje Mylky)
• 200 g rijstpulp (uit de Mylky-machine) (1 kopje Mylky)
• Vers gehakte peterselie of bieslook, voor garnering

Instructions

1. Verhit de olijfolie in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer goed door en bak 1-2 minuten.

2. Voeg langzaam de plantaardige melk toe en roer tot een glad en romig mengsel. Roer de edelgistvlokken, nootmuskaat, paprikapoeder, zout en peper erdoor.

3. Haal van het vuur.

4. Meng in een grote kom de gekookte rijst, spinazie, ui, knoflook, plantaardige kaas en de bechamelsaus die je zojuist hebt gemaakt. Roer tot alles goed gemengd is.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Bestrooi met de resterende plantaardige kaas en paneermeel. Verdeel de rijstpulp als laatste laag over het geheel.

6. Bak 20-25 minuten op 180 °C (350 °F), tot de bovenkant goudbruin en licht knapperig is.

7. Garneer met peterselie of bieslook. Serveer warm als hoofdgerecht of bijgerecht.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas