Veganistische Citroenrepen

Bereidingstijd: 30 minuten (plus afkoeltijd)

Hoeveelheid: 4-5 porties

Ingrediënten

De bodem
• 1 kopje pecannoten of walnoten
• 1 kopje amandelpulp (zorg ervoor dat je het meeste vocht eruit hebt geperst)
• 3 eetlepels agavesiroop
• een snufje zout

Citroenvulling
• 3 kopjes cashewnoten
• 1 kopje amandelmelk
• ¾ kopje citroensap
• 6 eetlepels agavesiroop
• ¼ kopje kokosolie
• schil van 1 citroen
• 1 eetlepel kurkuma, voor de kleur (voeg meer toe als je het feller wilt)

Instructions

De korst

1. Doe de noten voor de korst in een keukenmachine en pulseer tot er fijne kruimels ontstaan.

2. Voeg de amandelpulp, agavesiroop en zout toe en meng alles goed door elkaar.

3. Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Druk het mengsel plat tot een mooie bodem. Zet de bodem in de vriezer terwijl je de vulling maakt.

Citroenvulling

1. Doe alle ingrediënten voor de citroenvulling in een blender en mix tot een glad en romig mengsel.

2. Giet de vulling over de bodem en zet het geheel 2-3 uur in de vriezer.

3. Als de vulling hard genoeg is, snijdt je er repen van.

4. Smakelijk!

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas