Veganistische Rijstpudding

Bereidingstijd: 20 minuten

Hoeveelheid: 2-3 porties

Ingrediënten

• ⅓ kopje droge rijst, gekookt (ongeveer 1 ¼ kopjes gekookte rijst)
• ¼ theelepel kaneel
• ⅛ theelepel nootmuskaat
• 2 el rozijnen
• 1 ¼ kopje cashewmelk* (gemaakt met 750 ml water, 1 kopje cashewnoten en 1 dadel)

Instructions

1. Voeg de rijst, cashewnotenmelk, kaneel en nootmuskaat toe aan een kleine pan.

2. Breng het aan de kook, zet het dan laag en laat het ongeveer 5 minuten al roerend koken tot het mengsel dikker wordt.

3. Voeg de rozijnen toe en roer nog een keer.

4. Serveer in kleine schaaltjes en garneer met extra rozijnen en een snufje kaneel.

*Noot: Het is belangrijk om cashewmelk te gebruiken, omdat deze dikker wordt bij verhitting en zo de romige textuur creëert die gewenst is in de pudding. Als je liever een andere soort zelfgemaakte notenmelk gebruikt, meng deze dan met 1 eetlepel maïzena voordat je het aan de pan toevoegt. De maïzena zal helpen om dezelfde romige consistentie te bereiken.

Mylky

Maak verse, plantaardige melk in minder dan 2 minuten

€179,00 EUR

Maak melk van alle noten, granen en zaden

Geen afval van melkpakken

Eindeloos veel nieuwe smaken

Geen geknoei, minder afwas